فیشر یا شقاق مقعد یک شکاف بیضی مانند و سطحی در سر مقعد بوده که موجب درد و خونریزی در هنگام اجابت مزاج می شود. این بیماری می تواند در صورت درمان نشدن با گذشت زمان به یک بیماری مزمن تبدیل شود. ما در مقاله ی زیر به بررسی این سوال که علائم فیشر چیست می پردازیم.
فیشر می تواند دلایل زیادی داشته باشد و اما مهم ترین دلایل ایجاد آن عبارتند از:
گفتنی است مهم ترین دلیل ایجاد فیشر (شقاق مقعدی) زخم مجرای داخلی ناحیه ی مقعد است که به دلیل اجابت خشک و سخت است. اگرچه مدفوع اسهالی و نرم نیز می تواند باعث زخم این ناحیه بشود.
زخم این ناحیه درد شدیدی داشته و می تواند باعث ایجاد فشار به روی عضلات اسفنکتر مقعد و در نهایت طولانی تر شدن دوره ی التیام گردد. فیشر می تواند از نوع حاد یا مزمن باشد. نوع مزمن آن دارای زخم و ورم عمیق بوده و درمان آن بسیار مشکل تر از نوع حاد است. به علاوه تشخیص اشتباه این بیماری می تواند باعث ایجاد بیماری های دیگری مثل سرطان بشود.
شاق یا فیشر در همه ی سنین ایجاد شده و مختص سن خاصی نیست. میزان شیوع آن در مردان و ن تقریبا یکسان بوده و احتمال بروز آن در ن پس از زایمان بیشتر است. برخی علائم فیشر عبارتند از:
برای درمان فیشر روش های مختلفی وجود دارد. معمولا در مراحل اولیه ی این بیماری از درمان های دارویی و خانگی استفاده می شود. در صورت عدم موفقیت و حاد شدن بیماری، روش جراحی یا درمان با لیزر پیشنهاد می گردد. برای تعیین هر کدام از روش های درمانی، بایستی به نزد متخصص رفته تا وی با توجه به بیماری شما، روش مناسب را انتخاب نماید.
ما در اینجا به برخی از بهترین درمان های خانگی فیشر می پردازیم:
مصرف موادی مثل آلو بخارا، جو، حبوبات، گندم سیاه، تخمه ی آفتابگردان، تخمه ی کدو حلوایی و اسفناج را در رژیم غذایی خود بگنجانید. چرا که سرشار از فیبر هستند.
یکی از روش هایی که برای درمان فیشر از آن استفاده می شود، لیزر است. با توجه به این که عمل جراحی فیشر می تواند به غیر از ترس، عوارض متعددی را برای بیماران به دنبال دارد، پزشکان به بیماران توصیه می کنند که برای درمان، لیزر را به عنوان یکی از کم عارضه ترین روش ها انتخاب نمایند.
لیزر نیاز به بیهوشی عمومی نداشته و در آن بیمار، توسط بیحسی موضعی درمان می شود. لیزر در عرض یک ساعت تمام شده و بیمار بعد از عمل فورا مرخص می شود و به زندگی روزمره ی خود بر می گردد. این در حالی است که بیمار بعد از جراحی بایستی به مدت یک تا دو روز در بیمارستان بستری شود.
بیمار بعد از جراحی فیشر درد و خونریزی زیادی داشته که این می تواند بسیار دردناک باشد. در حالی که در لیزر، بیمار هیچ گونه درد و خونریزی ندشته و همه چیز آرام و بی دردسر انجام می شود.
در رابطه با هزینه های درمانی لیزر نسبت به سایر روش ها نیز باید گفت: هزینه های درمانی آن نسبت به بقیه ی روش ها بسیار کم هزینه بوده، به همین علت یک روش درمانی خوب برای درمان فیشر به حساب می آید.
درباره این سایت